Proje Ortakları ANKESOB’da bir araya geldi
Birmingham Aston Üniversitesi Koordinatörlüğü’nde yürütülen ‘Dijital Ekonomi İçin Okul İttifakı Erasmus+Okullararası Stratejik Ortaklıklar Projesi’ ortakları Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) ile Ortaköy 80. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi heyetleri, ANKESOB’da düzenlenen toplantıda bir araya geldi ve proje hakkında istişarede bulundu.
Toplantıya; ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar-Ge Müdürü ve Proje Koordinatörü Erdoğan Özen, Proje Uzmanı-ANKESOB Mesleki Eğitim Danışmanlığı Birimi Üyesi Zeynel Abidin Karagöz ile Ortaköy 80. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Uzmanı-Teknik Öğretmen Ahmet Okan Yavuz ile öğrenciler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, ANKESOB hakkında bilgilendirme yaparak, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Ar, “ANKESOB olarak esnaf ve sanatkarlarımızı, yenilikçi fikirlerin üretime katılması sürecinde girişimcileri destekliyor, esnaf ve sanatkarlarımıza, ülkemize fayda sağlamaya, katma değer üretmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin kalkınması yolunda üretime dayalı yatırım yapılması ve girişimcilerin devletimiz tarafından desteklenmesi çok önemli. Sizler de geleceğe çok iyi hazırlanmalısınız. Öncelikle kendi alanlarınızla ilgili cesaretli olacaksınız, kendinize güveneceksiniz ve istikrarlı hareket edeceksiniz. Katılımcı olmak zorundasınız. İyi gözlem yapın, düşüncelerinizi aktarın. Okulda ya da bir iş yerinde çalışırken de kendinizi çok iyi geliştireceksiniz. Ne iş yaparsanız yapın, yaptığınız işi en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olmalısınız. Ankara esnaf ve sanatkar teşkilatının çatı kuruluşu olan ANKESOB’dan faydalanın, bizler de sizlerden faydalanalım.” dedi.
ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar-Ge Müdürü ve Proje Koordinatörü Erdoğan Özen, proje ortağı iki kurumun bir araya gelerek projenin uygulanması aşamasında gerekenleri planlanmasının önemine vurgu yaparak, “Günümüz girişimciliği denildiğinde artık bulunduğu bölgeye üreten değil, dünyaya üreten insanlar, nesiller yetiştirmek gerekiyor. Her şey artık on line-internet üzerinden yapılmaya başlandı. Buna da dijitalleşme, dijital ekonomi deniyor. Projede, girişimcilikte dijitalleşmeye uygun bir ticareti, üretimi, satışı ve satış sonrası hizmetleri kapsayacak bir süreci uygulamalı olarak planlayacağız. Projede en önemli nokta sizlerin ufkunuzu geliştirmek. Sizler de mutlaka kendinizi disiplinler, meslekler arası geçişi kolaylaştıracak şekilde geliştirin.” diye konuştu.
Proje hakkında bilgilendirmede bulunan Zeynel Abidin Karagöz de, “Dünyada artık, kapılarını dışarıya açmış, dışarıdaki değerlerlerle bütünleşmiş okul sistemine doğru bir gidiş var. İşletmelerde beceri eğitimi de bunun bir parçası. Bu proje de ağırlıklı olarak dışarıda neler oluyor, bunu öğrenebilmek adına bizlere önemli bir fırsat sunuyor. Okulun içerisinde girişimcilik anlatılır ama pratikteki durumu çok farklıdır. Bu proje ile örneğin; sermaye nasıl elde edilir, destek nasıl alınabilir, bunun gibi önemli konularla ilgili deneyimler elde edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Ortaköy 80. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Uzmanı-Teknik Öğretmen Ahmet Okan Yavuz da projeden en büyük beklentilerinin öğrencileri değer üreten kurum ve kuruluşlarla buluşturmak olarak açıkladı.
Öğrenciler de ANKESOB’dan istemlerini dile getirdiler, girişimcilik üzerine sorularla toplantıya katkı sağladılar.